Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20.00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd in en tegen Turkije. Dat de belangen voor de Turken groot zijn weten we inmiddels wel, net al dat er voor Oranje genoeg op het spel staat.

Oranje speelt vanavond in een wat andere opstelling dan tijdens de met 8-1 gewonnen wedstrijd van vrijdag tegen Hongarije. De keeper is vanavond Jasper Cillessen, hij vervangt Michel Vorm, die last van zijn pols heeft. In de verdediging vervangt Bruno Martins Indi PSV’er Jeffrey Bruma, die tegen Hongarije nog een penalty veroorzaakte. De rest van de verdediging ziet er hetzelfde uit.

Het middenveld is echter compleet anders. De geschorste Nigel de Jong wordt vervangen door Feyenoorder Jordy Clasie, terwijl Leroy Fer de lichtgeblesseerde Kevin Strootman vervangt. Wesley Sneijder krijgt in het land waar hij speelt de kans om zich te bewijzen ten opzichte van Rafael van der Vaart.

Voorin houdt Van Gaal vast aan zijn drie vaste keuze: Arjen Robben, Robin van Persie en Jeremain Lens, samen goed voor 5 van de 8 doelpunten afgelopen vrijdag.

De vermoedelijke opstelling van Nederland en Turkije:

Nederland: Cillessen; Janmaat, Vlaar, Martins Indi en Blind; Clasie, Fer en Sneijder; Robben, Van Persie en Lens.

Turkije: Volka; Gökhan Gönül, Semih, Ömer en Hasan Ali, Gökhan Töre, Selçuk, Mehmet Topal en Arda; Umut en Burak

Hier de feiten over de wedstrijd Turkije – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Turkije (49e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:00 (15/10/2013)
Plaats: Şükrü Saracoğlustadion (Istanbul)
Op TV: SBS 6, 19:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-kwalficatiewedstrijd 07/09/2012: 2-0 (winst)
Statistieken: 4x gewonnen, 3x gelijk, 2x verloren