Nederland heeft de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Turkije afgesloten met een zakelijke overwinning: 2-0. De Turken moesten winnen om een plaats in de play-offs veilig te stellen, maar al na acht minuten was het Arjen Robben die met een verraderlijke vrije trap doelman Volkan Demirel verschalkte.

In het begin van de tweede helft bepaalde Wesley Sneijder de eindstand van de wedstrijd, door in een korte combinatie met Kuijt beheerst binnen te schieten. Sneijder, natuurlijk woonachtig in Turkije, vierde zijn doelpunt niet.

De Turken wisten weinig klaar te spelen tegen het Nederlands elftal. De thuisploeg kwam wel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Cillessen, die prima keepte, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde het eigenlijk niet. Zo is Turkije er weer niet bij op het WK en mag Oranje terugkijken op een ongeslagen kwalificatiereeks. Roemenië zal ten koste van Turkije en Hongarije doorgaan naar de play-offs voor WK-kwalificatie.

Even pauze en dan wacht op 16 november een oefenwedstrijd tegen Japan!