Oranje is volgens bondscoach Louis van Gaal geen topfavortiet voor de WK-titel aankomende zomer op het WK in Brazilië. “Wij volgen de FIFA-lijst. Daar stonden we tiende of achtste. We zijn geen favoriet. Dat zijn Argentinië en Brazilië. En van het Europese continent zijn dat Duitsland en Spanje. Oranje is outsider, dus niet kansloos.”

Frankrijk, tegenstander morgen in Parijs is ook geen favoriet, al is Van Gaal wel onder de indruk van de Fransen: “De Fransen staan onder ons, heb ik begrepen. Maar ik vind het Franse voetbal atletisch, fysiek sterk en de laatste jaren ontwikkelen ze zich ook tactisch. Ik was bij Monaco-Paris Saint Germain blij verrast en ik heb me zeer vermaakt.”

Oranje moet het in de wedstrijd tegen Frankrijk waarschijnlijk doen zonder aanvoerder Robin van Persie, die zich niet helemaal lekker voelt. Daarom speelt vermoedelijk de teruggekeerde Klaas-Jan Huntelaar in de spits. Eerder vertrokken ook al Rafael van der Vaart en Michel Vorm naar huis met griep.

Van Gaal zei tijdens het interview ook dat hij de jonge jongens de kans wil geven. Oranje speelt daarom niet met het beste team, zo zegt de bondscoach: “We spelen zeker niet met ons WK-elftal.”

Zie hier de vermoedelijke opstelling van Louis van Gaal.