Als het aan reserve-aanvoerder Kevin Strootman ligt kunnen de doelstellingen van de KNVB de prullenbak in. De voetbalbond heeft Oranje ten doel gesteld om op het WK 2014 de halve finales te halen, maar Kevin Strootman zegt dat de spelers daar geen genoegen mee nemen.

De selectie van bondscoach Louis van Gaal gaat naar Brazilië om wereldkampioen te worden. “Het WK is een kans op revanche voor het mislukte EK”, zegt Strootman in De Telegraaf. “Wij willen in Brazilië het hoogst haalbare, nemen geen genoegen met een halve finale. Misschien dat we er achteraf wél blij mee kunnen zijn.”

Door het EK in Polen en Oekraïne zijn de verwachtingen wellicht minder hoog, maar Strootman is het daar niet mee eens. “Je moet de toernooien los van elkaar zien, want we konden op EURO 2012 ook niet bouwen op de finaleplaats van 2010.”

De middenvelder is benieuwd naar wat Oranje woensdag in het duel met Frankrijk kan brengen. “We hebben tegen Duitsland, Italië en Portugal gespeeld, niet verloren, maar ook niet gewonnen. Dat laatste willen we bereiken. We hebben nog één oefeninterland voor de WK-voorbereiding begint, dus dit is een mooie mogelijkheid te kijken of we ons tegen een groot voetballand staande houden.”