Wesley Sneijder heeft nooit getwijfeld of Louis van Gaal hem wel mee zou nemen naar het WK in Brazilië. Dat zegt de middenvelder vandaag op een persconferentie.

“Gaandeweg het seizoen ben ik beter in vorm gekomen. Daarom heb ik de me de laatste maanden geen zorgen gemaakt over mijn plaats in de Oranje-selectie”, vertelt de held van het WK van 2010. “Ik heb zelf een goed gevoel. Het is fijn als je op belangrijke momenten voor je team zelf ook belangrijk kunt zijn.”

Sneijder ging deze week mee naar het trainingskamp van het Nederlands elftal in Portugal, nadat hij zijn ploeg Galatasaray dit weekend nog aan een ticket voor de Champions League had geholpen.

Van Gaal spreekt zich zelden positief uit over Sneijder, maar toch lijkt het huidige systeem van de bondscoach uitstekend te passen bij de geboren nummer 10. Daar stemt de voetballer mee in: “Dit systeem geeft me houvast. Ik kan me ook meer met aanvallen bemoeien dan als linkermiddenvelder. Ik ben een van de drie creatieve voetballers voorin.”