Ronald Koeman heeft nog steeds de ambitie om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Dat zei de trainer gisteravond in het programma NOVA College Tour. Op de korte termijn ziet hij het echter niet gebeuren.

“Ik zie dat als een erebaan. Misschien mooi als afsluiting van een trainersloopbaan”, liet hij weten.

Na het afscheid van Louis van Gaal verwachtte iedereen dat de toenmalige Feyenoord-trainer het stokje zou overnemen. Er werd echter gekozen voor oude rot Guus Hiddink. Koeman kreeg een functie als assistent aangeboden, maar dat zag de trainer niet zitten.

“Ik was in 1998 al assistent van Guus, dat stadium was ik voorbij”, vertelde hij. “Ik wilde het nu graag worden omdat ik vond dat ik er klaar voor was. Ik kreeg het aanbod om de eerste twee jaar onder Hiddink te werken en dan zelf de baas te worden. Zoals dat nu met Danny Blind is afgesproken. Dat de KNVB uiteindelijk voor Hiddink heeft gekozen, heeft me wel verbaasd. Ik denk dat een jongere coach beter was geweest.”

Overigens is er tussen Koeman en Hiddink nooit onenigheid ontstaan: “Tussen Guus en mij is er niks. Ik denk dat Guus ook wel met de situatie heeft gezeten. Hij voelde zich er zichtbaar ongemakkelijk bij.Ik denk dat het goed is dat we samen een keer een kop koffie drinken. Ik heb onder Hiddink gespeeld en heb hem altijd gewaardeerd als coach en als mens.”