Robin van Persie werd deze week door Danny Blind definitief buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten voor de oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland. De Fenerbahce-spits zou niet fit genoeg zijn, zo oordeelde onze bondscoach.

Van Persie vindt dat echter geen goede reden om hem niet bij Oranje te halen, zo geeft hij tegenover het Turkse Sporx aan.

“Ik respecteer wat hij gezegd heeft, maar als het om fitheid gaat kun je iedereen bij de nationale ploeg wel in twijfel trekken”, vindt de gekrenkte spits.

Daar heeft de goalgetter een punt: diverse spelers die wel bij de selectie zitten, maakten de afgelopen weken minder minuten dan hij.

Van Persie is echter strijdvaardig en kijkt uit naar het duel van Fener tegen Ajax, dat donderdag in de Amsterdam ArenA gespeeld wordt. Die ontmoeting kan in zijn voordeel werken, stelt de spits.

“Het is een geweldige gelegenheid voor mij om mezelf te laten zien in Nederland”, zegt de Rotterdammer. “Ajax mikt op een hoge eindklassering in de groep en ik hoop dat wij weten te winnen.”