Het Nederlands elftal heeft vanavond gelijkgespeeld tegen België. Het bleef bij 1-1 in de Amsterdam ArenA.

De eerste helft verliep van beide zijdes mat, maar in de slotfase kreeg Oranje een buitenkansje: Jeremain Lens werd in de 16 meter gevloerd door Jan Vertonghen, waarop Davy Klaassen een strafschop mocht binnenschieten.

In de tweede helft drongen de Belgen meer aan en dat leidde tot een aantal grote kansen. Invaller Romelu Lukaku was het dichtstbij: hij schoot voor open doel over. Het was Yannick Carrasco die uiteindelijk met een van richting veranderd schot de verdiende gelijkmaker binnenschoot.

Hoewel de 1-1 uitslag best prettig is tegen de nummer vier van de FIFA-ranglijst, bezorgde de oefenwedstrijd Danny Blind vooral nieuwe kopzorgen: drie spelers vielen geblesseerd uit. Stijn Schaars, Vincent Janssen (op schandalige wijze gebeukt door België-doelman Simon Mignolet) en Jeremain Lens moesten afhaken. Zij zijn onzeker voor het belangrijke kwalificatieduel tegen Luxemburg.