De OranjeLeeuwinnen zijn het EK begonnen met een zege. Nederland was met 1-0 te sterk voor Noorwegen.

Al na een halve minuut kreeg Nederland een grote kans. De Noorse keeper Ingrid Hjelmseth bracht echter redding op een inzet van Lieke Martens.

Na een kwartier spelen stond Hjelmseth opnieuw in de weg van Martens. Vivianne Miedema wist vanuit kansrijke positie ook niet te scoren. De Noorse vrouwen kregen enkele mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren.

Na de rust kregen de Leeuwinnen iets meer grip. Shanice van de Sanden opende na 66 minuten de score. De rechtsbuiten kopte een voorzet van Martens binnen.

Vervolgens kreeg Miedema nog enkele kansen. Doelpunten vielen er echter niet meer: 1-0.

De OranjeLeeuwinnen nemen het donderdag in het tweede groepsduel op tegen Denemarken. Op maandag 24 juli wacht België. De Deense en de Belgische dames treffen elkaar zondagavond om 20.45 uur.