Fotograaf onbekendHoewel wij al drukdoende zijn met de start van het EK2012 lijkt de ‘gemiddelde Nederlander’ hiervoor nog niet echt warm te lopen. Dit blijkt uit een onderzoek van GfK die consumentengedrag in kaart brengt.

Van de totale bevolking zegt 68 procent waarschijnlijk naar de tv-uitzendingen van het EK voetbal in Polen en Oekraïne te gaan kijken. Bij een vergelijkbaar onderzoek in 2008 was dat 77 procent. Opvallend, want de kansen op een finaleplek voor Oranje lijken na het laatste WK alleen maar groter. In 2006 lagen we er in de achtste finale tegen Portugal  al uit.

Van de jonge alleenstaanden gaat 36 procent zeker kijken, tegen 47 procent vier jaar terug. Bij oudere alleenstaanden is dat 28 procent, tegen 41 procent in 2008. Van de gepensioneerden met een laag inkomen kijkt 33 procent zeker, terwijl in 2008 dat percentage nog op 59 lag.

Het lijkt er dus op dat we aan de slag moeten! Haal de oranjespullen alvast in huis en begin met versieren, zodat we straks iedereen meekrijgen naar het prachtige voetbalspektakel dat over een maand begint!