© MeemetOranje.nl / Renate AdvocaatDe gemiddelde Nederlander vindt de EK-titel 39 euro waard. Dat is gebleken uit een onderzoek van ING. Dat is in vergelijking met veel andere landen een stuk lager. Ierland spant de kroon met gemiddeld bijna 300 euro. Engeland staat tweede met ruim 200 en laatste staan de Tsjechen die bijna niets voor een EK-zege over hebben. In totaal vinden de Nederlanders de EK-titel 508.000.000 euro waard. Dat is dus ruim een half miljard(!) euro.

Opvallend aan het Nederlandse rapport is dat vrouwen aangeven meer over te hebben voor de titel dan mannen. Zou zit komen omdat de vrouwen bang zijn voor chagerijnige mannen als Nederland niet wint of zijn de vrouwen stiekem toch enorme fans? Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen zichzelf in elk geval vaker ‘Oranjefan’ noemen.

In totaal geven we samen 60.000.000 euro uit aan oranjespullen. Allerlei vlaggetjes, petten, shirts en ander oranjespul is dus goed voor de omzet van de Nederlandse winkels. Ook de wedkantoren varen wel bij het EK. In totaal wedden de Nederlanders voor 40 miljoen euro op wedstrijden tijdens het EK.