© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenIbrahim Afellay, dit seizoen  amper 5 wedstrijden gespeeld bij zijn club en toch lijkt het erop dat hij op het EK ‘gewoon’ in de basis staat. Toch doet hij niks speciaals zegt hij: “Ik doe gewoon wat in me opkomt”, zegt de vleugelflitser.

Het lijkt hem allemaal weer voor de wind te gaan. Een lange revalidatie van een zware knieblessure was het echter wel. Zijn blessure en de periode die daarop volgde  was  ‘als een nachtmerrie die uitkomt’, zei Afellay eerder deze week al.

De speler wilde die tijd ook even niks met voetbal te maken hebben: “‘Ik heb heel lang amper voetbal gekeken”, zegt hij tegen AD Sportwereld. “Ik wilde het gewoon niet zien. Als je voetballen zo leuk vindt als ik, echt het allerleukste ter wereld, dan ga je door een heel diep dal als je dat maandenlang niet kunt. Geestelijk is dat enorm zwaar geweest. Ik heb zes weken op krukken gelopen. Vreselijk. Gelukkig was mijn moeder bij me  en vanuit de club Barcelona kreeg ik alle steun die je maar kunt bedenken.”

Het beste moment na zijn blessure was het moment dat hij terugkeerde op het trainingsveld van Barcelona: “Het gevoel daarna was onbeschrijflijk. Dat voelde écht als een overwinning op mezelf, pfff.”

Hopelijk krijgt hij dit EK een nog beter gevoel met als hoogtepunt op 1 juli als hij met de beker omhoog staat. Dat zou een hoop pijn van het afgelopen jaar wegnemen.