Blij als een kind was hij, Ron Vlaar, met zijn eerste interlandgoal voor Oranje. Uit een corner kopte de robuuste verdediger hard raak. “Zo vaak scoor ik niet en als dat dan ook nog voor Oranje is, is het helemaal leuk”, zegtVlaar, die de geblesseerde Joris Mathijsen mocht vervangen. “Woensdag tegen Slowakije (2-0 zege) ben ik goed ingevallen. Volgens de bondscoach  had ik deze basisplaats zelf afgedwongen. Daar ben ik heel blij mee, het is een beloning voor mijn harde werken.”

Arjen Robben viel gisteravond nog een beetje tegen, maar volgende week zal hij er staan, zegt de vleugelspeler. “Ik bewaar het nog even”, zei Robben na afloop met een glimlach op het gelaat. “Volgende week tegen Denemarken telt het pas. Dan moeten we er staan.”

Wesley Sneijder  vond het balen voor Huntelaar dat hij pas zo laat kwam toen iedereen er al weinig zin meer in had: “Hij kwam in het veld toen het al 5-0 stond en er nog een halfuur gespeeld moest worden. Niemand wil dan nog blessures oplopen en dus speelden we misschien wat minder naar voren. Dat is balen voor Klaas-Jan, zeker omdat hij heel gedreven is en graag wil. Maar we hebben alle 23 spelers hard nodig in Polen en Oekraïne”, aldus Sneijder.

Ron Vlaar

Arjen Robben

Wesley Sneijder