© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenArjen Robben is er klaar voor, hij wil gaan schitteren op het EK. Na moeilijke weken na de verloren Champions finale tegen Chelsea is hij nu gefocust op een goed resultaat met Nederland. Toch zal hij de penalty die hij miste in de verlening van de finale niet meer vergeten. “Die strafschop zal ik nooit vergeten”, zegt Robben tegen AD. “Of ik nooit meer een penalty neem? Dat is nu niet aan de orde.”

Die tijd heef hij nu echter achter zich gelaten en met Oranje gaat hij op zoek naar een grote triomf. Met drie finale-plaatsen in grote toernooien was hij er al vaak dichtbij maar hij won nog geen van zijn grote wedstrijden.”De kers op de taart ontbreekt nog’, beseft hij. Daar moet verandering in komen.”

“Op het eerste oog staan we er misschien niet zo goed voor als 2 jaar geleden in de aanloop naar het WK”, stelt Robben. “Maar je ziet ook dat we groeien nu eindelijk iedereen beschikbaar is. Ik denk dat we de kwaliteiten hebben om op dit EK te vlammen. Veel jongens zijn 27, 28 of 29 jaar. Het is tijd om te oogsten.”