© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenBondscoach bert van Marwijk staat erom bekend dat hij niet veel verandert in zijn team. Toch overwegen om woensdag een ander elftal het veld in te sturen. Oranje werkte maandag een besloten training af in voorbereiding op Nederland-Duitsland, maar De Telegraaf is erachter gekomen dat er in drie varianten is getraind: een met Robin van Persie in de spits, een met Klaas-Jan Huntelaar in de spits en een met beide spitsen in de basiself.

“Die laatste variant is ook gewoon een serieuze optie”, meent Jaap de Groot, chef-sportde telegraaf. “Je merkt toch heel veel verbazing van de internationale media dat Huntelaar en Rafael van der Vaart op de bank zitten.” Zou dit ook overgenomen worden door de bondscoach in de opstelling tegen Duitsland?

Het Nederlands elftal werkte de besloten training af in het Poolse Krakau, maar is inmiddels weer in Charkov aangekomen. De ploeg traint dinsdagavond vanaf 18.30 uur in het Metalist-stadion van de tweede stad van Oekraïne, waar woensdag ook de tweede groepswedstrijd van Oranje zal worden afgewerkt. Vlak voor de training van vanavond geeft Van Marwijk een persconferentie in Charkov.

De kans dat de bondscoach dan al zijn keuze prijsgeeft lijkt klein. Waarschijnlijk wordt het pas morgen vlak voor aanvang van het cruciale duel tegen Duitsland bekend.