© FIFA 2012Ibrahim Afellay zal vanavond niet in de basis staan als Nederland aantreedt tegen Duitsland. Volgens VI verhuist Arjen Robben mogelijk naar de linkerkant en zal Dirk Kuijt op de rechterflank starten. Er zijn echter nog meerdere opties mogelijk.

Het lijkt er echter op dat bondscoach Bert van Marwijk vanavond met die opstelling begint aan het cruciale duel Nederland-Duitsland. Het duel begint vanavond om 20.45 uur in Charkov.Voetbal International zegt de opstelling te hebben ontvangen via haar kanalen binnen de 23-koppige Oranje-selectie. Van Marwijk zou de opstelling zojuist hebben bekend gemaakt aan de speler.

Doordat de ploeg zaterdag met 1-0 onderuit ging tegen Denemarken werd er flink gespeculeerd over de opstelling tegen Duitsland. Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart werden als mogelijke basisspelers genoemd maar lijken opnieuw genoegen nemen met een plek op de reservebank. Joris Mathijsen zal wel Ron Vlaar vervangen in het centrum van de verdediging. De centrale verdediger is na een hamstringblessure weer fit.

Of de bron van VI de juiste informatie heeft doorgegeven is nog even afwachten. Vanavond, ongeveer een uur voor de aftrap, zullen we de definitieve opstellen uit de mond van Van Marwijk zelf horen.