OnsOranje.nl / Eric VerhoevenMark van Bommel en Ibrahim Afellay worden vanavond vervangen door Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar, maar Bert van Marwijk wijzigt niets aan zijn systeem. De twee controleurs op het middenveld blijven dus staan. Dat meldt de NOS.

Wesley Sneijder zal op de linkervleugel spelen, terwijl Robin van Persie de nummer-10 positie inneemt. Huntelaar mag zich dus, na twee groepswedstrijden, eindelijk opmaken voor een basisplaats in de spits. Van der Vaart zal samen met Nigel de Jong het blok op het middenveld vormen. Arjen Robben blijft op rechts fungeren en ook achterin verandert niets.

Het vernieuwde aanvalskwartet moet gaan zorgen voor de overwinning met twee doelpunten verschil tegen Portugal, die nodig is om Oranje alsnog naar de kwartfinales te loodsen. Het is dan hopen dat Duitsland zijn sportieve plicht doet en van Denemarken wint. Mocht dit vanavond allemaal gebeuren, dan ontmoet het Nederlands elftal aanstaande donderdag Tsjechië voor de eerste knockoutfase van het EK. Maar zo lang is het natuurlijk nog lang niet.