Oranje heeft vanavond in een kolkende Amsterdam ArenA weten te winnen van Turkije. Het eerste cruciale kwalificatieduel op weg naar het WK eindigde in een 2-0 overwinning.

Robin van Persie kopte in de 17e minuut de openingstreffer binnen uit een corner van Wesley Sneijder. Oranje maakte het zich bepaald niet gemakkelijk; door slordigheden in de verdediging kregen de Turken meermaals de kans op gelijke hoogte te komen.

Aan de andere kant miste het piepjonge Nederlands elftal, met debutanten Daryl Janmaat en Jordi Clasie binnen de gelederen, ook de scherpte om de voorsprong uit te breiden. Vooral uit combinaties van Arjen Robben en Van Persie ontstonden een aantal goede mogelijkheden. Uiteindelijk, ver in de blessuretijd, wist PSV-aanvaller Luciano Narsingh in een vrije doortocht naar de keeper nog de beslissingstreffer binnen te stiften.

De eerste drie punten van de kwalificatiereeks zijn binnen, aanstaande dinsdag (11 september) wacht de uitwedstrijd tegen Hongarije.