Vlag van Nederland

Column: Wie oh wie?

WK 2010 Door op 4 mei 2010 om 14:00 uur

Zullen we de aanval inzetten? Elia op rechts, van Persie spits, want dat wil hij zo graag, en Robben links. Als Robben tenminste geen eczeem aan zijn grote teen of een sneetje in zijn duim heeft. Voor zo’n goeie voetballer een eerste klas watje.

Dan mag van Persie als een volbloed de tegenstander dollen, dartel en elegant. En als Elia zijn haar maar goed zit. Snel en doeltreffend.

Meer over

Zodra de tegenstander het spelpatroon aan dit trio heeft aangepast en er mee om weet te gaan dan gooien we de hele boel om en laten we Kuyt opdraven, letterlijk, en dan kunnen ze aan de andere kant van de middellijn helemaal opnieuw beginnen. Zo anders, zo onvergelijkbaar maar altijd werkend als een paard. En als ze daarop snel anticiperen dan hadden we Van Nistelrooy willen inzetten als joker. Maar die mag toch maar niet mee van Bert. Is hij dus echt de joker.


Middenveld doen we in ieder geval die kleine pitbull wiens naam we niet hoeven te noemen,  klein, nog ongetrouwd gelukkig en nog niet uitgeput (want dat doen ze pas na de feestelijkheden op 17 juli en laten we hopen dat zijn golddigger het te druk heeft met onbenullige programma’s op de Nederlandse televisie om een storende factor te kunnen zijn).

Verder natuurlijk schoonzoon Van Bommel alleen al omdat hij zo lekker boos kan kijken en daarmee de tegenstander zeven kleuren laat schijten. Die kleine zorgt toch voor het voetballen. Gaan we dit setje aanvullen met Affelay? Of liever Emanuelson? Liever dan Anita? Maar Demy de Zeeuw dan? en Affelay? Soms dan maar even dit gedeelte in de blender als verrassing tussendoor.

Achterin stel ik voor om toch aan Stijn Schaars te denken. Die begint er al net zo gevaarlijk uit te zien als Jaap Stam in zijn glorietijd. Een éénmans bataljon dat iedere aanvaller de stuipen op het lijf jaagt. Dat geeft een beetje duidelijkheid voor Van Marwijk want de rest is dan minder relevant. Heitinga kijkt wel stoer zo met zijn hoofd tussen de schouders getrokken maar is uiteindelijk toch gewoon een lieve jongen die het liefst bij een tante op de thee gaat. De enige engerd die we dan nog hebben is Boulahrouz. En nee, Van Bronckhorst is teveel de ideale schoonzoon en inmiddels al bijna opa. Daarvoor loopt het niemand dun door de broek.

En dan Stekelenburg als sluitpost met Vorm en Boschker als reserve keepers. Wat kunnen we daar meer over zeggen?