Marco van Ginkel mocht zich woensdagavond onverwacht alsnog bij de selectie van het Nederlands Elftal melden. De middenvelder van Chelsea zat in eerste instantie niet bij de selectie maar werd opgeroepen omdat Jürgen Locadia afviel met een blessure:”Ik had getraind bij Chelsea en zag een aantal gemiste oproepen van teammanager Hans Jorritsma.”

Ondanks dat Chelsea nog moet voetballer mocht Van Ginkel zich melden in Hoenderloo. “Hoewel we zondag nog spelen, gaf José Mourinho me toestemming naar Nederland te reizen. En daar ben ik ontzettend blij mee”, aldus Van Ginkel tegen de Telegraaf. “Dit voelt als de ultieme beloning voor de lange revalidatie na mijn kruisbandblessure.”

Van Ginkel weet dat zijn selectie nog niet veel hoeft te betekenen. “Dat ik er nu bij ben, zegt natuurlijk nog niet heel veel. Maar het is al leuk dat de bondscoach aan me denkt. Ik krijg nu de kans te laten zien waar ik na mijn blessure sta”, lacht Van Ginkel hartelijk. “Natuurlijk is dit maar een trainingsstage. Maar om daaraan deel te nemen vind ik al heel mooi. Ik ben er weer bij en dat voelt goed. Ik zal de bondscoach moeten overtuigen van mijn meerwaarde. Ik denk dat ik die zeker kan hebben.”

“Ik heb inmiddels alweer vier duels in Chelsea onder 21 gespeeld, waarvan één wedstrijd de volle negentig minuten. Ik ben weer topfit, hoewel ik me nu wel moet voorbereiden op elke training. Dan fiets ik een beetje, doe ik wat krachtoefeningen en span ik mijn benen aan om de spieren te activeren. Mentaal is er ook geen probleem. Ik voel me vrij in mijn hoofd, denk helemaal nergens meer aan als ik op het veld sta.”