Vlag van Nederland
Oefenwedstrijd: Nederland - Colombia

Fer: ‘Het ligt aan mezelf of ik mee mag’

WK 2014

Leroy Fer wordt door velen genoemd als de vervanger van de geblesseerde Kevin Strootman op het middenveld van Oranje. De speler van het Engelse Norwich City krijgt vandaag te horen krijgt of hij bij de selectie van Louis van Gaal hoort.


Fer zegt tegen Helden Online er in elk geval klaar voor te zijn: “Ik ben helemaal fit. Geloof me, ik ben echt honderd procent. Ik kan niet zeggen dat ik denk dat ik bij de selectie hoor, maar ik hoop het natuurlijk wel. Het WK spelen is het mooiste wat er is. Daar droom ik van!”

Fer hoopt vanzelfsprekend dat hij mee naar Brazilië mag: “Ik heb er zeker zin in, om aan te sluiten bij het Nederlands elftal. Of ik daadwerkelijk meega naar het WK? Dat ligt allemaal aan mezelf. Ik moet de bondscoach ervan overtuigen dat ik goed genoeg ben.”

Fer is benieuwd hoe de trainer zijn plek ziet binnen een mogelijk nieuw systeem: “Natuurlijk ben ik benieuwd naar de formatie van de trainer. Maar ik kan op bijna elke positie op het middenveld uit de voeten, dus ook in een ander systeem.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , ,