De eerste oefenwedstrijd is gespeeld. Oranje speelt gelijk tegen het eveneens gekwalificeerde Ecuador. In de eerste helft keek Oranje al vroeg in de wedstrijd tegen een tegendoelpunt aan. Een verdedigende fout van zowel Janmaat als Veltman leverde een 0 – 1 achterstand op. Toch werd Oranje niet weggespeeld, zeker het jeugdige aanvalsspel van Depay en Wijnaldum laat zien dat er genoeg voetbal in het team zit om de wedstrijd te doen gaan keren. Het was uiteindelijk aan Robin van Persie om in de 38e minuut te laten zien dat we niet alleen maar negatief moeten zijn over het komende WK, met een heerlijk schot schoot hij vlak voor de rust Oranje weer op gelijke hoogte.

Ecuador juicht na de 0 - 1 © Pro Shots

Ecuador juicht na de 0 – 1 © Pro Shots

In de extra tijd van de eerste helft raakte Janmaat nog geblesseerd, afwachten is hoe ernstig het is. Paul Verhaegh loopt warm om voor hem in te vallen. Ondanks de gelijke stand blijft de verdediging van Oranje het zwakke punt. Na de rust maken Clasie, Janmaat (geblesseerd) en Kongolo plaats voor De Guzmán, Verhaegh en Van Aanholt. Het begin van de tweede helft kenmerkte zich door brancards, blessures en wissels aan Ecuadoraanse kant (gelukkig maar). Voor de rest was het vooral wachten op wat spannends. In de 78e minuut maakte doelpuntenmaker Robin van Persie plaats voor Klaas-Jan Huntelaar. Deze kon echter weinig meer laten zien en zo bleef de tweede helft een wedstrijd op het middenveld.

De wedstrijd kreeg de naam “Robin van Persie en de Eredivisie”, dat was niet voor niks. De nog jong en onervaren spelers blonken uit of vielen juist tegen. Op naar de oefenwedstrijd Nederland – Ghana, op 31 mei in de Kuip.