Nederland en Mexico ontmoetten elkaar vandaag in Fortaleza, waar de 8e finale van het WK 2014 in Brazilië op het programma stond.

In de warmte van Fortaleza wisten Nederland en Mexico er maar zelden een boeiend duel van te maken. Oranje probeerde het balbezit meer dan in andere wedstrijden naar zich toe te trekken. Met Paul Verhaegh als vervanger van Daryl Janmaat op rechtsback en Dirk Kuyt opnieuw als linksback wilde Oranje er voetballend uitkomen.

Al na negen minuten kreeg Oranje een flinke domper te verwerken. Sterkhouder Nigel de Jong moest zich met een liesblessure laten vervangen. Bruno Martins Indi kwam voor hem in het veld, waardoor Blind doorschoof naar het middenveld.

Nederland was daarna wat zoekende, en Mexico werd een paar keer gevaarlijk voor het doel van Oranje.

Na de drinkpauze in de 30e minuut bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Oranje probeerde het wel, maar kwam maar zelden gevaarlijk voor de goal. Omdat ook Mexico niet wist te scoren zochten beide ploegen met een 0-0 stand de koelte van de kleedkamer op.

In de tweede helft keek Oranje al snel tegen een achterstand aan. Dos Santos wist de bal van afstand achter doelman Cillessen te schieten.

Oranje ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar kon maar zelden een vuist maken. Tot een paar minuten voor tijd Wesley Sneijder de gelijkmaker binnen wist te schieten, 1-1.

Oranje ging door en kreeg twee minuten voor tijd een strafschop. Huntelaar schoot de penalty binnen en schoot daarmee Nederland naar de kwartfinale!