Vlag van Nederland
louis-nedarg

Van Gaal: ‘Het wonder heeft zich voltrokken’

WK 2014

Het wonder heeft zich voltrokken, Nederland kan in de sterkst mogelijke opstelling spelen, met daarin Nigel de Jong en Ron Vlaar.

Bondscoach Louis van Gaal zei dat zojuist tegen Jack van Gelder van de NOS: “We spelen in onze sterkst mogelijke opstelling, in mijn optiek dan hè. Dat betekent met keeper Cillessen, achterin Kuyt, de Vrij, Vlaar, Martins Indi en Blind, op het middenvelder De Jong, Sneijder en Wijnaldum en voorin Robben en Van Persie.”

Van Gaal is blij met de terugkeer van De Jong: “Ja het wonder heeft zich voltrokken, de geest is sterker dan het lichaam, is een uitspraak van me.” Op de vraag of het een risico is om De Jong te laten spelen reageert hij stelling: “Dat denk ik niet, want dan zou ik dat niet zo makkelijk doen, ik denk niet dat het echt een risico is. Maar als het lijntje breekt, dan hebben wij ook nog vervangers hè.

Ook Vlaar is fit genoeg om te spelen, ondanks een pijnlijke knie: “Het blijkt nu dat hij hier al wat langer mee speelt. Daar speelt hij al een paar jaar mee, en daar kan hij gewoon mee spelen. De vraag is wanneer je daar iets aan doet, maar hij kan er gewoon mee spelen.”

De griep van Van Persie en Janmaat is zo goed als over. “Van Persie had dit al eerder, dus die is fit. Janmaat is een vraagteken.”

De complete opstelling van Nederland tegen Argentinië vind je hier.

Auteur: Max
Foto: Louis lacht weer © NOS

Lees meer over: , , , ,