Jasper Cillessen staat vanavond in het duel IJsland – Nederland tegenover zijn ploeggenoot bij Ajax, Kolbeinn Sigthórsson. De doelman vindt dat eerder een nadeel dan een voordeel, zegt hij in De Telegraaf.

Voor een verdediger is het vaak gemakkelijker als ze tegen een bekende speler, doelman Cillessen ziet dat echter anders: “Ik vind het moeilijker. Omdat hij ook weet wat ik weet en daardoor in een bepaalde situatie juist misschien wel het tegenovergestelde doet.”

‘Sigi’ is volgens de keeper een onberekenbare speler. “Wel is duidelijk dat hij bij een voorzet van de flanken altijd naar de eerste paal komt. Dan is het nog de vraag: raakt hij de bal vol of schampt hij hem? Hij is een onberekenbare speler.”

Er gaat best wat dreiging van ‘Sigi’ uit. “Op trainingen schiet hij af en toe ballen binnen alsof het niets is. Hij scoort vrij makkelijk. In de wedstrijden is dat helaas nog niet zo. Maar als hij eenmaal zijn draai heeft gevonden, kan het met de doelpunten heel erg hard gaan, denk ik.”

Het duel van vanavond is voor beide ploegen zeer belangrijk: “We weten allebei wat er op het spel staat. Hij mag van mij scoren. Als wij maar met een 3-1 overwinning in het vliegtuig stappen. Dan zal hij lachen, maar ik als grote winnaar met Oranje toch iets harder. Al heb ik liever dat het 0-2 of 0-3 wordt, want de nul houden is voor een keeper altijd lekker. Maar voorop staat winnen.”