Robin van Persie speelde gisteren dankzij zijn invalbeurt alweer zijn 100e interland voor het Nederlands elftal. De avond werd uiteindelijk verpest door de Turken maar na afloop van het duel in Kazachstan was er wel een mooi moment voor RvP.

“Na afloop in de kleedkamer heb ik nog wel even genoten”, zei Robin van Persie. “Wesley Sneijder heeft een mooie toespraak gehouden. En ik kreeg een prachtige foto van mijn vrouw en kinderen. Dat was heel bijzonder. Nu moeten we ons richten op het duel van dinsdag met Tsjechië. Ja, ik ben gewoon beschikbaar voor die wedstrijd.”

Van Persie baalde wel van het feit dat hij niet in de basis stond en pas zo laat inviel: “Het is een beslissing van de bondscoach”, aldus Van Persie. “Ik voel me juist heel fit. Ik heb vaak met pijntjes gespeeld voor Oranje, maar dat was nu niet het geval. Ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom in het centrum van de aanval maar had tegen Kazachstan ook met alle liefde als schaduwspits of rechtsbuiten begonnen. Maar het gaat hier niet om mij maar om de ploeg die heeft gewonnen.”