Vlag van Nederland

Oud-international Willem van Hanegem zet grote vraagtekens bij de keuzes die Oranje-bondscoach Danny Blind momenteel maakt. Als het aan de oud-Feyenoorder ligt spelen Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum vanavond tegen Engeland, waartegen Oranje het vanavond opneemt.

Ondanks de winst van Engeland tegen Duitsland en Oranjes verlies tegen Frankrijk hoef Oranje niet bang te zijn volgens de Kromme: “‘Je moet nooit bang zijn. Het kan ook ineens goed gaan lopen. Nederlandse ploegen voetballen over het algemeen aardig tegen Engelsen. Wij zijn toch geen stelletje koekenbakkers? Kijk naar PSV tegen Atlético. Dat ging ook veel beter dan verwacht”, zegt Van Hanegem in zijn column in het AD.

‘Natuurlijk kunnen we beter, ook zonder mensen als Arjen Robben en Wesley Sneijder. Bij Engeland deed Wayne Rooney ook niet mee. Misschien komen ze er daar wel achter dat het beter is als hij niet speelt. Robben is voor ons een speciale speler, maar jongens als Quincy Promes en Memphis Depay zijn ook handig.”

Van Hanegem zet ook vraagtekens bij de tactische keuzes van Danny Blind. Vooral de spelers die in het 1-5-3-2 systeem worden opgesteld roept vragen op bij Van Hanegem. “Joël Veltman doet het bij Ajax uitstekend als rechtsback, maar niet in dit systeem. Hij deed tegen Frankrijk bijna alles fout. Dat moet je hem niet kwalijk nemen. Hij is het type er niet voor. Dan kan je daar beter Rick Karsdorp neerzetten, en niet omdat hij van Feyenoord is.”

Ook op het middenveld klopt het niet: “Bij Van Gaal ging dat bij het WK goed en toen was er een belangrijke rol voor Wijnaldum weggelegd. Dit spelletje is hem op het lijf geschreven. Hij heeft het loopvermogen om steeds voorin bij te sluiten en terug te schakelen. Maar hij zat tegen Frankrijk op de bank.”

Lees meer over: , ,