Bondscoach Danny Blind is in zijn nopjes met de terugkeer van Kevin Strootman in het Nederlands elftal. De middenvelder speelde in maart 2014 zijn laatste interland. De afgelopen twee jaar werd Strootman achtervolgd door zware knieblessures.

“Allereerst is het voor Kevin zelf geweldig om terug te zijn, na een ongelooflijke lange periode in een belangrijke fase van zijn loopbaan eruit te zijn geweest”, aldus de bondscoach tegen OnsOranje.

“Als coach ben ik uitermate tevreden dat ik een speler van dat kaliber weer in de selectie mag opnemen”, vertelt Blind. Strootman zat eerst niet in de voorselectie van Oranje. “Toen ik die bekendmaakte, had hij één duel gespeeld. Ik hoopte dat dit een goed vervolg zou krijgen en dat is er ook gekomen. Daarna is er contact geweest.”

“Hij voelt zich goed en zijn knie reageert goed op alle inspanningen. Daarna was het zaak om met Roma te overleggen en dat is door alle partijen als heel positief ervaren. De insteek van Roma was om hem sowieso twee weken door te laten trainen en dat kan bij ons ook prima”, aldus Blind.

De bondscoach benadrukte dat Strootman ook speeltijd kan krijgen in de aankomende oefenduels met Ierland, Polen en Oostenrijk.