Zaterdagavond neemt het Nederlands elftal het op tegen Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Danny Blind arriveerde gistermiddag in Wenen voor de laatste oefeninterland van dit seizoen.

De oefenmeester was zeer tevreden over de optredens van Steven Berghuis en Kenny Tete in het duel tegen Ierland en zij worden dus ook verwacht in de basisopstelling.

“Berghuis heeft zijn rol prima ingevuld, was goed tussen de linies aanspeelbaar, vond vaak de diepte, gaf een mooie assist bij het doelpunt van Vincent Janssen en hij en Tete vonden elkaar goed. Zoals op links ook Quincy Promes en Jetro Willems elkaar voetballend aardig konden vinden”, aldus de bondscoach.

Een basisplaats voor zowel Berghuis als Promes zou betekenen dat Memphis Depay opnieuw op de bank moet plaatsnemen. “Het is duidelijk dat we met Berghuis op de flank een alternatief erbij hebben en daar ben ik blij om.”

De bondscoach hoopt dat zijn team de stijgende lijn kan voortzetten tegen Oostenrijk. “Ik ga niet veel wisselen, want ik ben niet zo’n man van de tombola”, aldus Blind. Waarschijnlijk zal Kevin Strootman weer in de basis beginnen, ten koste van Marco van Ginkel.

De vermoedelijke opstelling: Cillessen, Tete, Bruma, Van Dijk, Willems, Strootman, Bazoer, Wijnaldum, Berghuis, Janssen, Promes