Vlag van Nederland

‘Advocaat heeft alleen spijt richting Blind’

WK 2018 Door op 28 september 2016 om 15:13 uur

Danny Blind met Dick Advocaat © Pro Shots

Dick Advocaat vertrok afgelopen zomer bij het Nederlands elftal om een baan als hoofdtrainer bij het Turkse Fenerbahçe aan te nemen. De trainer heeft er geen spijt van dat hij het assistent bondscoachschap bij de KNVB heeft ingeruild voor zijn huidige baan. “De enige aan wie ik spijt moet betuigen is Danny Blind”, zei Advocaat woensdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het Europa Leagueduel  van zijn club met Feyenoord.

In het  contract van Advocaat bij de KNVB had hij een clausule opgenomen waarin stond dat hij weg mocht als er een club voor hem aan de deur zou kloppen. Hij vindt dus niet dat hij Oranje in de steek gelaten heeft: “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik zelf bepaal wat goed voor mij is”, aldus Advocaat, die gisteren 69 werd.


Meer over

Vorig jaar was Advocaat enkele maanden een soort adviseur bij Feyenoord. Dat het nu zo goed gaat met Feyenoord, daar heeft hij niets mee te maken. “Alle credits gaan naar de technische staf. Ik heb alleen meegepraat, verder niet”, aldus Advocaat.