Siem de Jong mocht zich vandaag onverwacht alsnog bij het Nederlands elftal melden. Saillant detail is dat de reden van zijn uitnodiging een blessure van zijn broer Luuk de Jong is.Bondscoach Danny Blind riep Siem op toen hij hoorde dat broer Luuk geblesseerd was geraakt.

De spits annex middenvelder spreekt echter van ‘een mooi moment’. De oud-Ajacied, sinds het begin van dit seizoen PSV’er, speelde dit seizoen pas één volledige wedstrijd, maar mocht van bondscoach Danny Blind toch op komen draven in Noordwijk.

Na het afvallen van zijn broer Luuk de Jong werden er al grapjes gemaakt over de mogelijke opvolging van de jongste van de broers. Siem de Jong had echter niet echt verwacht dat hij opgereopen zou worden: “Ik ben in ieder geval blij dat ik erbij zit”, zegt De Jong. “Ik hoop wel dat ik er de volgende keer eerder bij ben, voordat er mensen afvallen.”

Een rol als pinchhitter ziet de Jong voor zichzelf niet echt zitten. Hij is een ander soort spits als zijn broer vindt hij: “Niet zoals Luuk natuurlijk, maar ik kan wel aan het einde nog in de ploeg komen. Bas is er natuurlijk ook bij. Het is voor noodgevallen.”