Vlag van Nederland
'We willen zeker winnen van Oranje'

‘We willen zeker winnen van Oranje’

WK 2018

Jan Vertonghen is geen onbekende voor veel spelers van het Nederlands elftal. Hij speelde jarenlang bij Ajax in de Eredivisie en kwam veel spelers van het huidige Oranje tegen in die jaren. Ook hij weet dat Oranje niet in een geweldige fase zit, maar wil zeker niet denigrerend doen.


“Het is een team in opbouw”, zegt Jan Vertonghen over Oranje. “Ik verwacht ze over enkele jaren opnieuw heel sterk. We moeten niet denigrerend over Nederland gaan doen. Ze hebben een paar individuele topspelers, maar het team is gewoon iets minder gaan presteren.”

De ex-aanvoerder van Ajax is blij dat hij erbij is: “Ik zou de wedstrijd voor geen geld ter wereld willen missen. Er staan woensdag inderdaad geen punten op het spel tegen Nederland, maar we willen zeker winnen. We zijn in de geschiedenis waarschijnlijk nog nooit zo favoriet geweest tegen Nederland. Het is dan ook een uitdaging om dat nu af te maken. De bondscoach weet dat het emotioneel een heel belangrijke wedstrijd is.”

België kijkt uit naar het duel: “Iedereen wil ook dolgraag spelen. Ik misschien nog iets meer, omdat ik veel spelers bij Nederland ken. Ik volg Ajax ook nog op de voet. Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de ArenA en dat geeft een heel speciaal gevoel. Er komen ook vrienden en familie kijken, ik heb er echt naar uitgekeken.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,