Mosterd na de maaltijd en een duel waar niemand op zat te wachten, zo kon je de oefenwedstrijd Nederland – Italië misschien het beste omschrijven. Het eindigde opnieuw in een nederlaag voor Oranje (1-2), dat al twee jaar niet wist te winnen in de Amsterdam ArenA.

Interim-bondscoach Fred Grim bracht vier wijzigingen aan in zijn basisformatie, ten opzichte van de wedstrijd tegen Bulgarije. Memphis Depay werd in de spits geposteerd, Jeremain Lens op rechtsbuiten, Wesley Hoedt in plaats van Matthijs de Ligt en Kenny Tete op rechtsback (voor Rick Karsdorp).

Ondanks het verlies speelde Oranje vandaag een stuk beter dan zaterdag. Sterker nog: de ploeg van interim-bondscoach Fred Grim kwam zelfs op voorsprong. Dat gebeurde wel via het been van een Italiaan, want Romagnoli werkte de bal achter zijn eigen doelman.

Die voorsprong duurde nog geen minuut, want Eder maakte direct na de aftrap weer gelijk voor Italië. Na ruim een halfuur spelen was het opnieuw raak voor de Italianen, die het leer vanuit een corner binnen frommelden. De Oranje-verdediging, inclusief doelman Jeroen Zoet, zag er daarbij niet goed uit.

Toch liet Oranje zich niet afbluffen en legde het meermaals prima aanvallen op de mat, met name door de prima functionerende aanval met Promes, Memphis en Lens. Ondanks enkele goede kansen bleef het echter bij 1-2. Een voorspelbare uitslag, want Nederland wist in een oefenduel nog nooit te winnen van de Italianen.

Dit is de opstelling van Nederland – Italie van 28 March 2017.