Vlag van Nederland
Van Breukelen: 'Het waren respectvolle gesprekken'

Welke bondscoachkandidaten zijn de revue allemaal gepasseerd?

WK 2018

De soap rondom het bondscoachschap van het Nederlands elftal heeft de afgelopen weken bizarre vormen aangenomen. Wie had daags na het ontslag van Danny Blind verwacht dat de KNVB er zo’n bende van zou maken? Dat er weinig goede kandidaten beschikbaar zouden zijn was wel duidelijk, maar dat er werkelijk niemand gevonden zou kunnen worden hadden wij ook niet gedacht.

Een rondje langs de eerdere mogelijke kandidaten geeft echter wel aan dat het vinden van een geschikte kandidaat en helse klus was voor Hans van Breukelen. Het feit dat hij echter ook nog mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd heeft het allemaal nog veel lastiger gemaakt. Want wie wil er nu nog wel instappen, nu blijkt dat hij eigenlijk vijfde, zesde of misschien  wel zevende keuze is. Gelukkig voor Van Breukelen is er de altijd vrolijke en trotse Ruud Gullit, die met zijn lobby Dick Advocaat wel mee zal kunnen krijgen.

Het lijstje afhakers was groot. De wedkantoren konden na het ontslag van Blind moeilijk een grote kandidaat aanwijzen. En de kans op winnen in https://www.allslotscasino.com/ leek groter dan het juist raden van de nieuwe bondscoach. We gaan het rijtje af.

De nummer één voor de KNVB zal ongetwijfeld opnieuw Ronald Koeman geweest zijn. Al snel werd echter duidelijk dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Everton en dat hij genoeg gekrenkt is na de vorige afwijzing, toen hij wel duidelijk open stond voor het bondscoachschap. Door de naam van Koeman, die samen met broer Erwin zou moeten doen, kon dus al snel een streep.

Ook Frank de Boer werd genoemd, evenals de Duitse trainer Roger Schmidt. Beide mannen gaven echter aan voorlopig liever als clubtrainer verder te gaan. Twee nieuwe strepen dus. Ook oud-trainer Frank Rijkaard kon al snel geschrapt worden.

Dan moest het toch maar weer ‘redder in nood’ Louis van Gaal worden. Of hij echter niet mocht van Truus of dat hij echt alleen nog maar een technische functie wil, bondscoach wordt hij niet meer.

Bleven er nog twee kandidaten over, waarvan Henk Ten Cate een streepje voor leek te hebben ten opzichte van Dick Advocaat, die afgelopen augustus Oranje nog in de steek liet. Van Breukelen zou zelfs al een akkoord hebben met Ten Cate, maar werd teruggefloten. Wat nu overblijft is Dick Advocaat, die het samen met Ruud Gullt moet gaan doen. Of Dick echter teveel ego heeft om er als zoveelste keuze in te stappen?

We gaan het zien.

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,