De sppelers van het Marokkaanse nationale elftal hebben veel zin in de confrontatie met het Nederlands elftal van vanavond. In de selectie zitten meerdere Nederlanders van Marokkaanse afkomst die zich uiteraard graag willen bewijzen tegen Oranje.

“Voor AZ-thuis was ik niet helemaal fit, omdat ik ziek was geweest. Maar dit duel met Oranje kan ik niet laten lopen: met mijn eigen land tegen mijn eigen land”, zegt Yassin Ayoub van FC Utrecht tegen De Telegraaf. Zijn ploeggenoot Sofyan Amrabat zegt: “Via WhatsApp heb ik contact met mijn oude ploegmaat Bart Ramselaar. Van Bart begreep ik dat de wedstrijd bij Oranje net zo erg leeft als bij ons.”

De Ramadan waar de spelers momenteel mee te maken hebben maakt het wel iets lastiger voor de Marokkanen: “Het is warm, een graadje of 28, 29”, zegt oude bekende Nordin Amrabat. “Tot nu valt het mee, is het nog niet zo zwaar. De ramadan is net begonnen en er wordt voldoende rust ingebouwd. We eten tot ongeveer halfvier ’s nachts voldoende en slapen daarna tot half twaalf in de morgen. Dat de wedstrijd om halfzes is (19.30 ned. tijd), is natuurlijk minder prettig. Maar daar moeten we gewoon zo goed mogelijk mee zien om te gaan.”