Vlag van Nederland

Nederland ook te sterk voor Denemarken

EK 2017 Door op 20 juli 2017 om 22:42 uur

Nederland ook te sterk voor Denemarken © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hebben donderdagavond gewonnen van Denemarken. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was in het tweede groepsduel met 1-0 te sterk voor de Denen.

In de eerste helft was Nederland de bovenliggende partij. Sherida Spitse zorgde voor gevaar met een vrije trap, terwijl Vivianne Miedema net te kort kwam om de bal binnen te werken.

Na 25 minuten kwam Oranje op voorsprong. Daniëlle van de Donk werd licht aangetikt en ging naar de grond. Spitse benutte de toegekende penalty: 1-0.


Direct na de treffer kreeg Pernille Harder een enorme kans op de gelijkmaker, maar Sari van Veenendaal stond in de weg. De OranjeLeeuwinnen kregen weer wat kansen, al werd er niet meer gescoord.

Na de rust zette Denemarken meer en meer druk. Sanne Troelsgaard kreeg drie grote kansen en ook Harder had mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Van Veenendaal hield Oranje op de been in de slotfase van het duel.

Door de zege hebben de Leeuwinnen na twee duels zes punten. Nederland heeft aan een punt tegen België genoeg. Die wedstrijd is aankomende maandag (24 juli, red.) in het Koning Willem II Stadion in Tilburg.