Vlag van Nederland

Van Veenendaal: “Ik timede verkeerd”

EK 2017 Door op 25 juli 2017 om 13:32 uur

Van Veenendaal: "Ik timede verkeerd" © Pro Shots

Sari van Veenendaal was niet helemaal tevreden na de 1-2 zege maandag tegen België. De keepster van de OranjeLeeuwinnen ging de fout in bij de gelijkmaker van de Belgische Red Flames.

“Ik timede verkeerd, daardoor zat ik mis”, vertelt ze voor de camera van NUsport. De 27-jarige goalie liet zich verrassen door een poging van Tessa Wullaert vanaf zo’n dertig meter. De bal viel bij de tweede paal binnen.

Meer over

“Op het moment dat ze de bal raakte, voelde ik al dat-ie richting het doel ging. Maar zoals ik al zei, ik timede niet goed. Dat mag niet als keeper, en zeker niet op zo’n belangrijk moment. Dat weet ik. Ik dacht ook meteen: Potverdrie, dit gaat mij nog niet een keer gebeuren.”


Door de fout was Van Veenendaal extra blij dat Lieke Martens Oranje alsnog de zege bezorgde. “Ik ben zo blij dat we toch nog gewonnen hebben. De 1-2 paste precies in de wedstrijd. Niet mooi, maar hij telt wel. We hebben geprobeerd er een goede wedstrijd van te maken, maar dat is niet gelukt”, beseft de keepster.

“Het was redelijk lomp en hard. Maar goed, als het niet met mooi voetbal lukt, zoals tegen Noorwegen, dan moeten we karakter tonen en dat hebben we gedaan. Vechtvoetbal heeft ons de overwinning gebracht”, besluit Van Veenendaal.