Vlag van Nederland

Wiegman: “De discussie gaat wat ver”

EK 2017 Door op 28 juli 2017 om 18:55 uur

Wiegman erg teleurgesteld na gelijkspel tegen Ierland © Pro Shots

Vivianne Miedema heeft dit EK voetbal voor vrouwen in eigen land nog niet gescoord, maar volgens bondscoach Sarina Wiegman staat haar basisplaats bij de OranjeLeeuwinnen niet ter discussie.

“Miedema speelt gewoon naar behoren”, werd Wiegman, geciteerd door het AD. “Ik vind die discussie over haar wat ver gaan. Wij zijn tevreden over haar. Het gaat mij er niet om wie de doelpunten maakt. Miedema houdt veel verdediger bezig waardoor ook anderen in positie komen om te scoren of op te vallen.”

Meer over

Miedema was al 41 trefzeker in 54 interlands, maar op een groot toernooi trof ze nog geen enkele keer doel. Twee jaar geleden tijdens het WK in Canada scoorde ze niet en ook de eerste drie poulewedstrijden van dit EK stond ze droog.


Morgen nemen de Leeuwinnen het in de kwartfinale op tegen Zweden. Wiegman roemt de ervaring van de Zweedse speelsters, maar is vol vertrouwen: “Ik verheug me heel erg op de wedstrijd en ben ervan overtuigd dat we ons kunnen meten met die ploeg.”

“Dat gevoel merk ik ook bij mijn speelsters. Zeker als we georganiseerd blijven spelen, hebben we een goede kans. Maar juist dat is moeilijk en vergt veel concentratie”, besluit de bondscoach.