Vlag van Nederland

‘We zijn niet meer het Oranje van toen’

WK 2018 Door op 28 augustus 2017 om 15:14 uur

'We zijn niet meer het Oranje van toen' © Pro Shots

Net als de andere spelers van de selectie meldde ook Kevin Strootman zich in het hotel in Noordwijk. Oranje gaat een belangrijke week tegemoet, met als eerst het duel met Frankrijk op het programma. “Het gaat heel lastig worden. Frankrijk heeft een heel sterke ploeg, maar Oranje ook”, aldus Kevin Strootman tegen AD.

Strootman zoekt naar de sleutel tot succes bij Oranje: “De sleutel tot succes? We zijn niet meer het Oranje van tien jaar geleden, dat is duidelijk. We moeten het als team doen, als hecht collectief. Deze bondscoach legt de verantwoordelijkheid bij de meer ervaren spelers. We staan er niet goed voor, maar dat hebben we aan onszelf te wijten”, zegt de middenvelder.

Meer over

De terugkeer van Robin van Persie kan belangrijk zijn denkt hij: “Ik ben blij als Robin van Persie fit is. Onder Advocaat krijgt hij nu weer een kans. Met Arjen Robben, Wesley Sneijder en Van Persie hebben we grote spelers in de gelederen. Die jongens hebben vaker duels gespeeld waar veel op het spel staat. Ze raken er niet van in de war en ze kunnen andere spelers bij de hand nemen. Of er al spanning is? Het gaat nu beginnen, de voorbereiding is kort. We moeten er donderdag staan.”