Vlag van Nederland

Davy Pröpper kreeg vanavond de kans van Dick Advocaat in de basis en hij bewees zich direct. De middenvelder scoorde twee keer en liet zich daarmee nadrukkelijk gelden. Mooi voor de middenvelder van Brighton & Hove Albion, die deze zomer een gedurfde overstap maakte naar de promovendus uit Engeland.

Hij wist vanmiddag nog niet dat hij zou spelen tegen de Bulgaren: “Tot vanochtend wisten we het nog niet. Als je hoort dat je speelt, krijg je even die spanning. Na Frankrijk weet je dat er misschien wat wordt gewisseld. Dus of ik het had verwacht? Ik heb vaker op die positie gestaan.”

“Ik moet zeggen dat we gelijk na de wedstrijd tegen Frankrijk in de kleedkamer hebben gezegd dat het zaak was om drie keer te winnen. Zweden had verloren bij Bulgarije, dus die knop is snel omgegaan. We hebben nu gewonnen en we hebben nog minimaal twee finales.”

Pröpper was de maker van de 1-0 en de 3-1. “Dat is mooi, daar doe je het voor. Maar we hadden iets eerder uit kunnen lopen. We creëerden redelijk wat kansen, zeker de eerste helft.”

De 4-0 overwinning van Zweden bij Wit-Rusland is wel slecht nieuws. “We kregen in de rust te horen hoeveel het stond bij Zweden. Ook na de wedstrijd hoorden we het direct. We moeten nu veel scoren, maar niets is onmogelijk.”

Lees meer over: , , ,