Vlag van Nederland
Oranjevrouwen voortaan live op televisie

Oranjevrouwen voortaan live op televisie

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De kwalificatie van de OranjeLeeuwinnen voor het WK 2019 en EK 2021 én de vriendschappelijke thuiswedstrijden in die periode zijn vanaf nu te zien bij Veronica. De zender heeft de uitzendrechten hiervoor verworven.


De eerste wedstrijd in aanloop naar het WK in Frankrijk van over twee jaar is Nederland – Noorwegen op dinsdag 24 oktober. Dat duel is al live te volgen bij de zender waar ook de Champions League, KNVB Beker en Jupiler League zijn te zien.

Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB, is zeer verheugd: “Onze Leeuwinnen vanaf nu live bij Veronica, een zender die het voetbal nadrukkelijk omarmt. En dus ook ons vrouwenvoetbal. Ik ben erg trots op deze deal. Goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans. De wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zijn in no time uitverkocht, maar nu kunnen de mensen zonder kaarten ook genieten van de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioen.”

Directeur van het vrouwenvoetbal, Jan Dirk van der Zee, is trots op de nieuwe status van de Oranjevrouwen. “Voor het eerst in de geschiedenis worden twee reeksen kwalificaties verkocht aan een open televisienet, bereikbaar voor iedereen. Dat hebben onze speelsters en hun staf zelf afgedwongen. Door onverstoorbaar de weg naar succes in te slaan. Ze hoeven niet meer om aandacht te vragen, het komt op ze af. Volle stadions, alles live in beeld. Dat is gewoon terecht. Steeds meer meiden zullen zich gaan spiegelen aan de Leeuwinnen.”

Ook de zenderbazen zijn blij: “Met de winst op het laatste EK hebben de vrouwen bewezen dat ook zij de Oranjekoorts kunnen laten oplaaien. In korte tijd hebben zij een enorme populariteit en een miljoenenpubliek opgebouwd. Die euforische stemming heerst ook bij ons, helemaal nu het gelukt is deze rechten binnen te halen. Wij zijn er heel blij mee dat wij de Oranje Leeuwinnen mogen toevoegen aan ons voetbalaanbod.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots