Johan Derksen heeft maandagavond bij Voetbal Inside uitgehaald naar het vrouwenvoetbal en in het bijzonder naar Vivianne Miedema. De spits van de OranjeLeeuwinnen pleitte in The Guardian voor gelijke vergoedingen voor het mannen- en vrouwenelftal.

Derksen vindt het verzoek van Miedema aan de KNVB belachelijk: “Meisje Miedema is de weg kwijtgeraakt. Die roept dat de OranjeLeeuwinnen beter presteren dan de mannen en dat ze qua werk exact hetzelfde doen. Dan denk ik: zit niet uit je nek te lullen.”

“Op gebied van tv-rechten brengen mannen een meervoud binnen. En Adidas en Nike zullen nooit hetzelfde bieden als bij de heren, al zal dat na de Europese titel voor de vrouwen misschien een beetje aantrekken”, vervolgt Derksen.

Hij had het in de uitzending ook over de vermeende brief die minister Bruno Bruins aan de KNVB zou hebben gestuurd, waarin hij aan de voetbalbond heeft gevraagd om de inkomensverschillen te nivelleren.

“Dit gaat nergens over. De meiden zijn op hol geslagen. Het vrouwenvoetbal stelt geen reet voor. Er staan in Nederland veertig mensen te kijken. In Engeland is dat niet anders. Manchester City mag blij zijn met 1000 toeschouwers bij de vrouwen”, aldus Derksen.

“Ja, bij de Leeuwinnen is het wel uitverkocht, maar als ze ergens in Europa vriendschappelijk spelen, krijgt de KNVB natuurlijk niet de hoofdprijs voor deze dames. Als de mannen ergens vriendschappelijk spelen, doet de KNVB dat echt alleen maar voor het geld.”