Vlag van Nederland
Wiegman verlengt contract bij OranjeLeeuwinnen

Wiegman verlengt contract bij OranjeLeeuwinnen

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De KNVB heeft het contract van Sarina Wiegman opengebroken en met een jaar verlengd. Dat laat de Nederlandse voetbalbond dinsdag weten.


Wiegman blijft in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van 2020 verbonden aan de OranjeLeeuwinnen. De huidige verbintenis liep tot medio 2019.

De 48-jarige coach is sinds 2014 actief voor de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach werd ze in januari 2017 aangesteld als bondscoach.

“Sarina heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in het succes dat afgelopen zomer is geboekt op het Europees kampioenschap. Daarmee heeft het vrouwenvoetbal in Nederland een grote boost gekregen en daar willen wij Sarina voor belonen”, zegt KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee.

“Haar kwaliteiten zijn onomstreden, niet voor niets heeft de FIFA haar verkozen tot Beste Trainer van een Vrouwenelftal. We hadden al een overeenkomst met Sarina tot en met het WK van 2019, nu hebben wij dat met trots verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2020. Met haar aan het roer zien we de toekomst van de OranjeLeeuwinnen rooskleurig tegemoet.”

Wiegman is blij met het vertrouwen. “Afgelopen zomer is natuurlijk een schitterende ervaring geweest, voor mij, voor het team en voor het gehele Nederlandse vrouwenvoetbal. Nu het nagenieten voorbij is, richten we de pijlen op de toekomst.”

“Er komen twee prachtige toernooien aan, het WK en de Olympische Spelen, en ik ben blij dat ik daar met dit team naartoe kan werken. Het succes van het EK betekent niet dat het vanzelfsprekend is dat we ons daarvoor kwalificeren. Een paar jaar geleden zijn we deze weg ingeslagen, het EK was daarvoor de beloning en nu moeten we doorpakken”, besluit de bondscoach.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: