Vlag van Nederland

Sneijder stopt bij het Nederlands eltal

EK 2020 Door op 4 maart 2018 om 10:14 uur

Sneijder stopt bij het Nederlands eltal © Pro Shots

Wesley Sneijder zet een punt achter zijn interlandcarrière. Dat heeft de middenvelder besloten na een gesprek met Ronald Koeman, die Sneijder in Qatar bezocht.

“Wesley is een van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen jaren”, steekt de nieuwe bondscoach van wal bij OnsOranje. “Een geweldige speler met een geweldige uitstraling. Maar ik wil doorselecteren, bouwen aan een nieuw Oranje en moet dus keuzes maken.”

Meer over

Sneijder snapt de beslissing van Koeman. “Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international. Bovendien begrijp ik dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek. Ik respecteer zijn keuze.”


De Utrechter is met 133 caps recordinternational van Oranje. Hij speelde 15 jaar lang in het Nederlands elftal en maakte zes eindtoernooien mee. Zijn laatste wedstrijd dateert uit november: dat was de vriendschappelijke interland tegen Roemenië. Sneijder heeft na zijn voetbalcarrière de ambitie om de trainerscursus te volgen bij de KNVB.