Vlag van Nederland

‘Als we die lijn door kunnen trekken…’

EK 2020 Door op 27 mei 2018 om 13:34 uur

'Als we die lijn door kunnen trekken...' © Pro Shots

het gaat goed met Memphis Depay. Hij scoorde de afgelopen maanden aan de lopende band en voelt zich goed in zijn nieuwe rol, zowel bij zijn club als bij het Nederlands elftal. Dat geeft hem natuurlijk een goed gevoel.

Afgelopen week scoorde Memphis opnieuw: “Ja, dat was lekker. Dan kom je hier bij Oranje ook met een lekker gevoel. Maar uiteindelijk hebben we geen prijs gewonnen, dus we moeten ook niet te blij doen.”


Meer over

De goede periode van Depay startte eind maart, toen hij bij Oranje was geweest. Ronald Koeman heeft daarin een belangrijke rol, want in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Portugal zette Koeman hem in de spits. Daarna deed zijn coach bij Lyon dit ook: “Ik weet sowieso dat het met die wedstrijd te maken had, omdat de coach daar aanwezig was”, zegt Depay.

“Toevallig was onze spits geschorst, dus toen zette de coach mij in de punt van de aanval. Ik scoorde twee keer en daarna bleef ik scoren. In die vrije rol voel ik mij heerlijk.”

Depay heeft vertrouwen in de wedstrijden die eraan komen bij Oranje: “Ik denk het wel. We moeten de lijn van de wedstrijd tegen Portugal doortrekken en ons proberen te verbeteren. Als dat lukt, dan belooft het wel wat, ja.”