Vlag van Nederland

‘Ik zou Sneijder zeker voor Oranje behouden’

EK 2020 Door op 3 september 2018 om 11:32 uur

'Ik zou Sneijder zeker voor Oranje behouden' © Pro Shots

Als het aan Willem van Hanegem ligt betekent het afscheid van Wesley Sneijder van aanstaande donderdag absoluut niet het einde van Sneijder bij het Nederlands elftal. Als het aan ‘de Kromme’ ligt krijgt Sneijder in de toekomst absoluut nog een rol bij Oranje.

“Ik las dat de gestopte Hedwiges Maduro uit het niets assistent mocht worden bij Jong Oranje. Volgens mij zonder enige ervaring als trainer. Dan zou ik, als ik bij de KNVB werkzaam was, Sneijder straks toevoegen aan de staf van het echte Oranje”, aldus Van Hanegem in zijn column in het AD.


Meer over

“Onze recordinternational verdient niet alleen een mooi afscheid tegen Peru, maar ook een mooie behandeling na zijn loopbaan, lijkt mij, zegt Van Hanegem die met genoegen terugkijkt op de tijd dat hij met Sneijder werkte bij Oranje: “Ik was assistent van Dick Advocaat in 2003. We verloren in Glasgow van Schotland en we puzzelden over de thuiswedstrijd. De jonge Sneijder stond te trappelen en we zochten iemand die het spel met strakke passing kon versnellen en verleggen. Sneijder was de man en hij maakte het waar.