Vlag van Nederland

Oranje op jacht naar handhaving in A-divisie

EK 2020 Door op 5 november 2018 om 13:44 uur

Oranje op jacht naar handhaving in A-divisie © Pro Shots

Volgende week barst het interlandvoetbal weer los. Na een maandje met spektakel in de Champions League en de verschillende competities waaien alle spelers weer uit naar hun land en mogen ze de strijd aangaan met andere landen.

Met de nieuwe Nations League is de spanning van de interlands wat groter geworden dan bij oefenwedstrijden. Je merkt aan zowel de spelers als de trainers dat ze toch net wat liever willen winnen dan tijdens oefenduels en dat levert veel meer spanning op, wat natuurlijk leuk is voor de kijkers thuis.


Meer over

De spanning in de wedstrijden is natuurlijk ook terug te zien in het gokken op de wedstrijden. In de lijst van beste nederlandse casion online staat een lijst weergeven met de beste sites waar je online spellen kan spelen of online kan gokken, onder meer op de wedstrijden van de Nations League.

Vallen de wedstrijden toch een beetje tegen? Dan bieden de online games ook de nodige afleiding tijdens de wedstrijden. Vermaak je bijvoorbeeld met videoslots spelen of met de leukste tafelgames die online staan.

De verwachting dat je echt tijdens de wedstrijden moet gaan spelen is er overigens niet de komende periode. Het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman neemt het namelijk op tegen Duitsland en wereldkampioen Frankrijk, twee duels die garant staan voor spektakel. Het laatste duel met Duitsland wist Oranje met 3-0 te winnen, dus de kans dat de Duitsers revanche willen voor deze afstraffing is groot.

Tegen de Fransen ging het de laatste keren dat we tegen ze speelden telkens mis. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen tijdens het komende thuisduel in de Rotterdamse Kuip (waar het licht het hopelijk gewoon doet die avond).

Oranje zal minimaal vier punten moeten pakken tegen Frankrijk en Duitsland, waarvan de overwinning dan ook nog eens op de Fransen moet zijn. Alleen dán plaatst Oranje zich voor de finals volgens jaar juni. Bij een gelijkspel tegen Duitsland zal het Nederlands elftal zich in elk geval wel handhaven in de hoogste divisie van de Nations League.

En dat is om meerdere redenen erg belangrijk. Zo zal Oranje tijdens lotingen voor de komende kwalificaties in groep A zitten en zullen we ook tijdens de volgende Nations League weer tegen toplanden mogen spelen. Dat betekent meer aandacht, hogere inkomsten en vooral natuurlijk meer tegenstand voor de spelers, waardoor ze beter worden dan nutteloze oefenpotjes tegen Indonesië of Azerbeidzjan. Laten we dus hopen dat de spelers zich op kunnen richten voor de twee cruciale duels met Frankrijk en Duitsland, dan kunnen wij ons weer eens op gaan maken voor mooiere tijden.