Het jaar 2018 loopt op zijn einde. Wij kijken terug op het jaar van Oranje, met de start van Ronald Koeman en een nieuwe lente. Per linie zoeken we de beste speler van het jaar. Na de doelmannen, de verdedigers en de middenvelders kijken we in dit bericht naar de aanvallers van Oranje. Aan het eind bepalen jullie wie de beste Oranje-aanvaller van 2018 was.

In aanvallend opzicht was het in 2018 een beetje zoeken voor onze nieuwe bondscoach. Hij begon het jaar met Bas Dost in de spits tegen Engeland. Dat was geen succes en Dost besloot daarna af te zwaaien als Oranje-international. Koeman probeerde het met twee aanvallers in plaats van drie en testte meerdere buitenspelers. Twee spelers konden bijna altijd op een basisplek rekenen: Memphis Depay en Ryan Babel.

Wie was de beste Oranje-aanvaller van 2018?

© Pro Shots

Memphis heeft zich na een mindere periode in zijn carrière teruggevonden en stelt zich steeds meer als leider van Oranje op. Babel is bezig aan zijn derde jeugd bij Besiktas in Turkije en presteert ook in Oranje behoorlijk. De twee aanvallers kunnen onder Koeman steevast rekenen op een basisplek, aangevuld met een derde aanvaller.

Met Babel op links en Memphis zwervend als spits is de plek op rechts vacant in Oranje. Die plaats wordt vaak ingevuld door Quincy Promes of Steven Bergwijn, maar ook Javairo Dilrosun en Arnaut Groeneveld mochten zich bewijzen. De beste papieren lijken voor toptalent Bergwijn, aangezien hij zich ook bij PSV sterk ontwikkelt. Promes speelt momenteel niet zoveel bij zijn nieuwe club Sevilla, waardoor hij wat naar de achtergrond verdween. De andere genoemde buitenspelers, aangevuld met Justin Kluivert, zullen de komende tijd moeten proberen om de vaste drie uit de basis te spelen.

Wie was de beste Oranje-aanvaller van 2018?

© Pro Shots

Luuk de Jong is overigens altijd van de partij als Oranje bij elkaar komt. De lange spits van PSV is een ideale pinchhitter, maar hoeft niet te hopen op een basisplek. Als de nood aan de man is kan Koeman altijd op hem rekenen.