Vlag van Nederland

Löw heeft drie routiniers niet meer nodig: “Een nieuwe start”

EK 2020

Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, zal Jérôme Boating, Mats Hummels en Thomas Müller in de toekomst niet meer oproepen voor de nationale ploeg. De bondscoach wil een nieuwe weg inslaan en heeft dinsdag de drie spelers van Bayern München het nieuws verteld.


“2019 wordt het jaar van een nieuwe start voor de Duitse nationale ploeg. We willen doorgaan met de omwenteling die we aan het einde van het afgelopen jaar ingezet hebben”, legt Löw uit aan BILD.

“Ik dank Mats, Jérôme en Thomas voor de vele buitengewone en unieke jaren die we samen hebben meegemaakt. Het is nu echter belangrijk voor de nationale ploeg om een koers richting de toekomst uit te zetten”, zegt de Duitse bondscoach.

“We willen het team een nieuw gezicht geven en ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is. In het jaar waarin we ons moeten kwalificeren voor het EK van 2020, zenden we een duidelijk vernieuwingssignaal uit. De jonge spelers bij de nationale ploeg krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen. Die verantwoordelijkheid moet nu genomen worden”, aldus Löw.

De drie spelers zitten dus sowieso niet in de selectie als Duitsland het op 24 maart opneemt tegen Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: