Vlag van Nederland

Koeman: “Weer keihard aan het goede gevoel werken”

EK 2020

Voor Oranje begint eind deze maand de EK-kwalificatie. Op 21 maart neemt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het op tegen Wit-Rusland, drie dagen later tegen Duitsland.


“Ik heb uitgekeken naar dat we weer bij elkaar komen”, zegt de bondscoach voor de camera van OnsOranje. “Dat mag ook wel weer na bijna vier maanden. Dat is, wetende hoe kort de interlandperiode ook weer is, niet altijd even makkelijk.”

Koeman heeft zich de afgelopen maanden voorbereidt. “Zeker in een langere periode probeer je contact te zoeken met je internationals. Zelf ben ik in Frankrijk geweest bij Memphis en Kenny Tete. Ik ben in Engeland geweest, bij Gini Wijnaldum en Virgil”, vertelt hij.

De bondscoach gaat voor een vaste selectie: “Daar zijn we in geslaagd. De selectie zal grotendeels in de lijn zijn zoals het is geweest. Dat is prettig. Je hebt daardoor geen aanloop nodig, iedereen weet zijn taak. De manier van spelen is bekend. We weten inmiddels van elkaar hoe we willen werken. Dan voorzie ik wat minder aanpassing na zo’n lange tijd”, aldus Koeman, die nog steeds een goed gevoel heeft bij Oranje. “Alleen we moeten wel beseffen dat we daar weer keihard aan moeten werken.”

“In de voorgaande wedstrijden, tegen Frankrijk, Duitsland, België, Portugal en Engeland, waren we steeds de underdog. Tegen Wit-Rusland wordt het de eerste of hooguit de tweede keer dat we zwaar favoriet zijn. Iedereen verwacht nu een makkelijke overwinning. Daar moeten we klaar voor zijn”, besluit de bondscoach.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , ,